HesteemnerRidefysioterapi - Adfærdsterapi - Grundlæggende ridning - Hestens røgt og pleje


Ridefysioterapi

Er fysioterapi med hesten som behandlingsredskab, her får den unge, muligheden for at træne koordination, balance, styrke og udholdenhed, derudover er hesten et dyr der spejler vores følelser, hesten mærker og reagere lige med det samme på vores humør og vil vi have hesten til at gøre noget og få en god ridetur er vi nødt til at tilpasse vores sindsstemning til hestens arbejde. Fx vil hesten med det samme mærke en urolig opstemt, vred ung og reagere på det og får at få opnået sit mål på dagens ridetur er den unge nød til at arbejde med at justere humøret og blive rolig og nærværende. Dette kan så overføres til andre områder af den unges liv, så de hurtigere finder måderne at finde det meste ”hensigtsmæssige” sind frem til en given situation. 

Adfærdsterapi

Det er altid nemmere at arbejde med det at læse et andets menneskes kropssprog igennem hest. Hesten elsker dig stadig selv om du fejler, den bærer ikke nag og har nemt ved at genfinde tilliden. Derfor kan det at lærer hestens signaler hjælpe den unge i dennes sociale relationer og igennem hesteadfærd kombineret med gruppesamtaler om hvordan vi overføre dette til mennesker kan den unge øge sin evne til at begå sig socialt. Samtidig kan Heste adfærd bruges bredt til feks. hvis den unge gerne vil arbejde med mennesker, eller dyr så har de allerede en ide om adfærd og kropssprogs betydning for ens arbejde og samarbejde. Adfærds træning med hesten vil samtidig øge den unges anscars følelse overfor dyret da denne lærer at hver signal har en respons fra hesten/et andet menneske.

Grundlæggende ridning

Der undervises ud fra den enkelte unges niveau.

Hestens røgt og pleje

Hos Next Step er det helt primært at de unge ermed i den daglige pasning af hestene. Under dette hører alt fra udmugning,strigling, ridning, fodersammensætning samt den basale førstehjælp til hesten.

Kontakt Info


Gammelgårdsvej 22
4000 Roskilde
Telefon 53 61 41 57
info@nextstepstu.dk